PARKET

Als specialist ter zake is Parketvloeren Valentin de meest ideale gesprekspartner. Om u een duidelijk beeld te geven van onze mogelijkheden willen we even stilstaan rond het parket zelf. Parket is eigenlijk een een verzamelnaam voor verschillende soorten (hardhouten of kurken) vloeren.

Van oorsprong zijn parketvloeren massieve houten vloeren. Massief parket bestaat uit houten planken die na het leggen geschuurd en daarna gelakt of geolied moeten worden. Massief parket is officieel minimaal 6 mm dik (tot 25 mm) Parket Valentin is gespecialiseerd in meerlagig parket.

Meerlagig parket is een semi-massieve vloerbedekking die uit meerdere lagen hout bestaat. Deze worden kruiselings verlijmd en zorgen voor ideale stabiliteit van uw vloer. Een stevige onderbouw spreekt voor zich en een toplaag gemaakt van massieve eik, tropisch hout of bamboe van uitstekende kwaliteit zorgt voor de nodige bescherming.

Weet dat massief parket tegenwoordig beschikbaar is in vele houtsoorten zoals teak, notelaar, kerselaar, esdoorn, kastanje. Voor elk wat wils dus. Hij kan zowel op een ondervloer (onderparket) geplaatst worden, als rechtstreeks op de chape verlijmd. Laat u dus zeker bijstaan door Parket Valentin voor vakkundige uitleg. Het voordeel van massief parket is dat een zeer goede isolatie is aan uw vloer. Het voelt warm, aangenaam en natuurlijk aan. Het houdt dus ook de warmte binnen. Te zwijgen dat het heel uw leven meegaat.

Wat afwerking betreft kan Parket Valentin u verschillende mogelijkheden voorstellen gaande van olie, vernis, boenwas, hardwax…Slijtvastigheid, glans, bescherming,vuilafstotend, waterafstotend, uitzicht. Er komt wat bij kijken om u een ideale parket te leveren.

Parket zorgt voor comfort en zorgt voor een natuurlijke buffer. Misschien verkiest u voor een parket met mozaïekmotief. Kleine houten lamellen die volgens een bepaald patroon ingelegd worden. Het dambord is hierbij zeer bekend, maar ook de visgraat, Engelsvorm of vlechtmotief zijn gekende voorbeelden van legpatronen. De houten lamellen zijn ongeveer 6mm tot 10mm dik en ze worden verlijmd op de ondervloer.

Voor meer druk belopen ruimtes zoals de gang raden wij u trouwens kopsparket aan. De vezelinrichting van de houten lamellen zijn verticaal, waarbij het loopvlak gevormd wordt door kopshout.
Maar u verkiest misschien liever traditioneel parket, tand-en groef parket, visgraat, strokenparket of gewoon planken vloeren. Vraag het ons.

Hout is een prachtig natuurproduct. Het geeft je woning cachet en uitstraling maar het vraagt ook wat heel terug in de vorm van onderhoud. En ook daar kunnen wij u advies in verschaffen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wenst u meer informatie over de plaatsing van een spanplafond of heeft u interesse in één van onze andere diensten zoals het plaatsen van parket en het renoveren van een houten vloer? Gaat dan gerust door onze rubrieken. Meer informatie kan je telefonisch of via onze contactpagina aanvragen. Klik gerust op de knop voor een vrijblijvende offerte, we helpen u graag verder. Tot snel!

balterio
fluffo
blanchon
lyoness
stretch

Over Onswat doen we

Valentin Projects is een familiebedrijf met zo’n 15 jaar ervaring en is uw vakman voor het plaatsen, renoveren en herstellen van alle soorten parket en houten vloeren: massieve houten plankenvloeren en samengesteld parket. Voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten kan u bij het professioneel team van Valentin Projects terecht.

Contact infoOns adres en telefoonnummer

  Dreefstraat 32, 9320 Erembodegem - Terjoden
Openingsuren toonzaal: ma-woe-zat van 13u tot 17u of op afspraak

  www.valentinprojects.be

  info@valentinprojects.be

  +32 485 31 37 76